Centralmarknaden
i RigaPrecis utanför Rigas gamla stad ligger fem zeppelinhangarer. Hangarerna är från första världskriget och byggdes av tyska ockupations trupper. Efter kriget flyttades hangarerna till sin nuvarande plats och blev en del av ett marknadsområde.

Här kan man köpa nästan allt.
Hela området är som en enorm kombinerad loppmarknad, basar och ett köpcentrum. Det går att handla färska livsmedel, delikatesser, kläder, underkläder, djurmat, blommor, elektronik, kuriosa, trädgårdstillbehör, piratkopierade skivor, mm.

CentraltirgusOmrådet är öppet alla dagar. Centralmarknaden är Europas största marknad till ytan. Den är så stor att det går att prommenera runt alla stånd tills man tröttnar och då har man bara besökt hälften. Det finns fler än 3000 stånd på marknaden. Centralmarknaden besöks en vanlig dag av fler än 80 000 människor.

CentraltirgusStåndens storlek varierar. De minsta stånden är på en kvadratmeter. De största är på 100 kvadratmeter.
Hela marknadsområdet är större än 72 000 kvadratmeter.

CentraltirgusÄven om man besöker Riga på en blixtvisit så är det värt att besöka centralmarknaden någon timme. På denna tid så får man uppleva en stämning som man inte hittar någon annanstans. De som handlar på marknaden är till stor del Rigabor.

CentraltirgusDet är ofta mycket folk vid centralmarknaden. Se upp för ficktjuvar i trängseln.

CentraltirgusCentralmarknaden har varit ett marknadsområde sedan 1930-talet. Här kan du handla alla typer av fisk och kött över disk.

Centralmarknaden har en egen hemsida. Du hittar den här.


Frihetsmonumentet i Riga

Lettlands flagga